Artikel

14 nov

PARIS – Bon appétit


BON APPÉTIT

Jeg har spist på rigtig mange brasserier, bistroer og restauranter i Paris og der er specielt nogle, som jeg altid vender tilbage til når jeg er i Paris. Her kender jeg efterhånden også personalet rigtig godt og alle steder har de en hyggelig og autentisk atmosfære og ægte fransk indretning. De fleste har en terrasse eller et stykke af fortorvet med borde og stole, samt planter, træer og blomster, hvor der er rigtig hyggeligt at sidde.

cafe

I Paris findes alt lige fra verdens bedste falafler i Marais kvarteret til den bedste franske Boeuf bourguignon i Saint-Germain des Prés kvarteret. I dette indlæg vil jeg fortælle om nogle af de fantastiske steder, jeg kan anbefale i Paris …

and-paris

Én af mine favoritter er and i figen/honningsauce med kartoffelmos på Le Bistrot Mazarin og det er også her man får den bedste Boeuf bourguignon i Paris, den klassiske franske simreret med oksekød, kartofler, gulerødder og MASSER af rødvin. Her er altid fuldt hus både inde og ude og stemningen er god. Bistroen ligger tæt på Hôtel des Monnaies og Seinen og i et spændende område med mange gallerier og butikker.

En klassisk burger med gedeost smager fantastisk på Le Près aux Clercs ved Saint-Germain des Prés. De serverer også mange lækre salater bl.a Le Bergère med salat, landskinke, valnødder og gedeost på ristet brød og Le Volcan med salat, stegte kartofler, blå smeltet ost fra Auvergne, cantal ost, landskinke og tomater. Personalet er meget venligt, her er en god stemning og stedet er besøgt af rigtig mange stamkunder. Indenfor hænger nogle tegninger af de afdøde tegnere fra satire magasinet Charlie Hebdo, som besøgte og spiste på restauranten dagligt.

Restaurant le-pres-au-clercs

Salade Pre au Clerc

Salade Pre au Clerc

Le Bistro des deux Théatres i rue Blanche i det 9. arrondissement får man en speciel oplevelse. Stilen er teaterpræget med lange røde gardiner og mange billeder på væggene. Lækker traditionelt fransk køkken, den er virkelig et besøg værd før eller efter en tur i teatret. Ligeledes i det 9. arrondissement ved Place Saint-Georges ligger restauranten À la Place Saint-Georges, her har jeg smagt de lækreste pølser fra Auvergne. Man kan sidde ude på den hyggelige lille plads foran restauranten og betjeningen er rigtig god. Stedet ligger perfekt på vej til Montmartre og lige ved den spændende gade rue des Martyrs, hvor der er mange skønne butikker, grønthandlere, ostehandlere, slagtere og konditorier.

Pølse fra Auvergne

Pølse fra Auvergne

Ved Notre Dame på Île de la Cité ligger restauranten Au Vieux Paris, Paris’s ældste restaurant, hvilket indretningen også bærer præg af. Man kan sidde på de lilla metal stole udenfor og nyde et glas vin og lytte til Notre Dame’s kirkeklokker eller spise inde i den hyggelige restaurant, der oser af charme. Toilettet er nok de mindste jeg nogensinde har oplevet ….

au-vieux-paris

au-vieux-2

Går man videre fra Île de la Cité ad broen Pont Saint Louis til Île Saint Louis, finder man i rue Saint-Louis en l’Île restauranten Nos Ancêtres les Gaulois. Restauranten ligger nede i en kælder og der er plads til ca. 300 gæster i 7 forskellige rum. Der hersker en middelalderlig atmosfære, autentisk og festlig, hvilket gør det til en unik og uforglemmelig oplevelse. Her serveres kun én menu til 85 €. Menuen består af apéritif, forret, hovedret, mellemret, oste, dessert, vin og champagne til 85 €. Forretten er en kurv med grønsager, buffet med hjemmelavede salater, forskellige slags pølser, fois gras og røget laks.

I rue de Canette i Saint-Sulpice kvarteret ligger en lille restaurant La Crêperie des Canettes, som serverer de lækreste pandekager (Crêpes), med mange forskellige slags fyld. F.eks. Grand Frais med røget laks, ost, creme fraiche og citron eller Pirate med pølser, ost, champignon, creme fraiche og sennep.

Saint-Sulpice kirken

I det 17. arrondissement, tæt på Parc Monceau, på avenue de Villiers ligger Le Dome, som er en vild hyggelig café, med rigtig mange besøgende især om aftenen. Caféen ligger på et hjørne lige ved rue de Levis, hvor der er mange skønne butikker og marked hver dag.

Parc Monceau 2 Paris

Hallerne skal man også opleve i Paris, dette kæmpestore underjordiske butikscenter og når sulten melder sig, kan man med fornøjelse spise på Au Chien qui Fume, traditionel fransk restaurant med lækker fisk, muslinger og skaldyr. Her er også super god betjening og en rigtig hyggelig indretning.

Restaurant Bouillon Chartier har eksisteret siden 1896, hvor brødrene Frédéric og Camille Chartier åbnede restauranten i en tidligere togstation ved navn Le Bouillon. Det var oprindeligt et billigt spisested for arbejderne. Chartier ligger tæt på Les Grand Boulevards og Musée Grévin og er indrettet som en togstation. Her kan man nyde porrer vinaigrette, hårdkogte æg med mayonaise, snegle, gryderetter, fisk, gedeost, blommer i vin med vanilleis og meget mere. Menuen er lang, måltiderne er autentiske og man kan få en 3-retters menu med vin og kaffe for blot 19 €.

chartier - restaurant

De lækre franske kager er også noget der skal opleves. Aux Merveilleux i Marais kvarteret er et konditori med kun én slags kager i butikken, til gengæld i forskellige smags varianter. L’Impensable er en lille kage, som består af marengs og kaffeflødeskum og er belagt med krystalliseret kaffe marengs. Aux Merveilleux ligger iøvrigt i flere forskellige arrondissementer i Paris.

Kager

Man kommer heller ikke udenom Macarons kagerne, en lille, lækker fransk specialitet, som består af makron bunde og med en lækker creme indeni og som findes i et utal af smags- og farvevarianter. De bliver pakket ind i de smukkeste æsker.

Macarons Paris

Én af mine favoritter er en chausson aux pommes, som er en lille buttedejskage med æblemos indeni, den serveres typisk om morgenen sammen med croissanter, pain au chocolat (chokoladebrød) og med en god café noir (sort kaffe) eller café au lait (med mælk) til.

Jeg er flere gange blevet foræret chokolade fra Arnaud LARHER. Hjemmelavet chokolade af de fineste råvarer med smag af mynte, hindbær, citron, pistacie, cognac og kokos, ligeledes pakket i en meget fin æske.

Bon appétit i Paris