Artikel

18 dec

Latinerkvarteret Paris

Hoteller i Latinerkvarteret i Paris

Latinerkvarteret er et godt valg, hvis du vil bo i hjertet af Paris. Det er tæt på Seinen og i gå-afstand til mange af Paris’ kendte seværdigheder, f.eks. Notre Dame, Louvre, Jardin du Luxembourg, Jardin des Tuileries, Concordepladsen, Hôtel de la Monnaie (mønt museum), Saint-Sulpice kirken og øerne Île de la Cité og Île Saint Louis. Jeg elsker dette område omkring Luxembourg haven. Her er hyggelige, smalle gader, gamle flotte bygninger og mange interessante seværdigheder. Her er franske restauranter, crêperier (pandekager), ostebutikker, grønthandlere, bagerier og konditorier. Luxembourg haven er Paris’ største park og parisernes åndehul. Her er legepladser, ponyridning, skak, tennisbaner og mange bænke, hvor man kan slappe af i skyggen af kastanjetræerne. For at få en god oplevelse i Paris, er det vigtigt at bo godt og centralt. Blandt mange skønne og franske hoteller, kan jeg varmt anbefale disse 4 hoteller i Latinerkvarteret, hvor jeg selv har boet flere gange.

photo_1668_20060610-2

Notre Dame

billede3

Hôtel Saint-Sulpice****, jeg er vild med dette bedårende og meget romantiske boutique hotel, skønt beliggende i det fremragende 6. arrondissement, i den rolige gade rue Garancière, lige bag Saint-Sulpice kirken og få hundrede meter fra Luxembourg parken. Jeg holder utrolig meget af dette område, da det udover små smalle gader, smukke bygninger og skønne caféer, også har mange spændende butikker, med alt fra sko, tøj, tasker og tørklæder, til antikviteter, blomster, chokolade og spændende gallerier. Hotellet er lille og intimt og har 26 dejlige værelser, fordelt på 2 etager. Jeg synes hotellet oser af charme og det er indrettet i fransk stil med varme farver og et meget smukt interiør, hvilket gør at man føler sig “hjemme” når man bor der. Værelserne er holdt i smukke, varme farver og udsigten er fantastisk enten til Saint-Sulpice Kirken, hvor man kan høre klokkerne slå, eller til den smukke og hyggelige gårdhave (atriumgård) med blomster og planter. Hotellet har en hyggelig stue, hvor man er velkommen til at nyde kaffe eller vin og læse avis og i underetagen en dejlig morgenmadsstue med udsigt op til den smukke atriumgård.

Lille gårdhave på Hotel Relais Saint Sulpice

 

Hotel Saint Sulpice reception

På rue Guénégaud  ligeledes i det 6. arrondissement ligger denne lille perle. Hôtel Prince de Conti***, er et skønt boutique hotel, beliggende i et kvarter med masser af spændende gallerier, caféer og restauranter og en kort gå-tur fra Seinen og Hôtel de la Monnaie (mønt museum). Værelserne er hyggeligt indrettede i fransk stil og har 24 værelser. En del af værelserne er nyrenoverede og meget smukt og rustikt indrettede. Udsigten fra værelserne er til Rue Guénégaud, Hôtel de la Monnaie (mønt museum) eller den lille gårdhave. Nogle af værelserne har adgang til egen lille gårdhave med havebord og stole, hvor man efter en lang dag med oplevelser i Paris, kan sidde ude og slappe af. Her er en dejlig og autentisk atmosfære. Morgenmaden nydes i den dejlige morgenmadsstue og der er flere små charmerende opholdsstuer, hvor man er velkommen til at opholde sig, læse avis, drikke kaffe eller nyde en drink.

Hotel Prince de Conti gårdhave

Prince de Conti - 1 nyt

Dette lille eksklusive boutique hotel Hôtel Price de Condé****, synes jeg har en fremragende beliggenhed i rue de Seine i det 6. Arrondissement, i hjertet af Paris. Dette skønne hotel har kun 11 værelser, fordelt på 6 etager med 2 på hver etage og en suite på 6. etage. Fantastisk skøn udsigt til rue de Seine og ud over byen. Hotellet er autentisk og fransk og oser af charme. Morgenmaden nydes i underetagen og er nærmest en lille grotte indrettet med sofaer, borde og lamper, så man føler man sidder i en dagligstue. Hotellet ligger i rue de Seine, et rigtig fedt område, hvor der altid er et leben af mennesker og der er mange caféer, restauranter, butikker og gallerier.

Værelse på Hotel Prince de Condé

Morgenmad på Hotel Prince de Condé

På den rolige gade Impasse Royer Collard i det 5. Arrondissement ligger Hôtel Jardin du Luxembourg***, et skønt lille boutique hotel, med 26 dejlige værelser, beliggende kun 500 m fra Luxembourg haven og Boulevard Saint Michel og ca. 1 km fra Panthéon i det skønne Latinerkvarter. Værelserne er dejlige og der er enten udsigt til gaden eller den lille gård. Nogle af værelserne har en lille altan med udsigt udover Paris. Hotellet har en hyggelig stue og en dejlig og intim morgenmadsstue i underetagen.

Lille stue på Hotel des jardins du Luxembourg.

HotelsT.146

Værelse på Hotel Les Jardins du Luxembourg.