Artikel

27 okt

Parker i Paris

PARIS – Europas mest romantiske hovedstad. Den fantastiske by inviterer til gåture langs Seinen, hyggelige cafébesøg og shopping i de mange spændende butikker og stormagasiner.

Men der er også mulighed for at trække sig lidt væk fra de store boulevarder og nyde stilheden i én af de grønne oaser, både de store kendte parker og de knap så kendte.

billede1
Parc Monceau ligger på Boulevard de Courcelles i det 8. Arrondissement, tæt på Triumfbuen og Champs-Elysées. Parken er en skøn oase med legepladser, bænke, vandløb og meget smukke skulpturer. Parken besøges af mange mennesker, motionister, ældre franskmænd på spadseretur, unge mennesker der nyder solen på græsset, folk der indtager frokosten i middagspausen på en bænk og skolebørn og små børn, der hygger sig på legepladserne med deres forældre eller au-pair. I sommer halvåret er der sågar ponyridning, hvor man for 3-6 € kan blive trukket rundt på en lille pony i parken.

billede2
Jardin du Luxembourg og Luxembourg slottet ligger ved Boulevard Saint Michel i det 6. Arrondissement. Her er virkelig skønt at sætte sig på én af de mange metal havestole og betragte søen foran Luxembourg slottet, hvor børnene kan leje en lille båd og sejle med. Her er de smukkeste blomsterbede, enorme potter med de fineste Pelargonier, bænke under skyggen af kastanjetræerne og mange fine statuer. Der er desuden legepladser, ponyridning, tennisbaner og der spilles desuden boules og skak. I den nordlige del af haven ses slottet Palais du Luxembourg, som huser det franske senat.

Her er skønt at sidde på en bænk og betragte de mange forskellige mennesker og nyde en baguettes, eller én af de små lækre mad tærter, som kan købes mange steder i nærheden af haven.

billede3

Jardin des Tuileries ved Louvre i det 1.Arrondissement er haven til det kæmpe store museum Louvre.

Sæt dig på en af de grønne metal havestole og nyd synet af fontæner og blomsterbede i alle mulige vidunderlige farver. I skyggen af kastanjetræerne ligger der små boder, der sælger crêpes, is, kaffe og kolde drikke. Her ligger også legepladser og de små franske børn elsker at komme ud af de parisiske lejligheder og hen på disse legepladser.

For enden af Les Tuileries ligger Concordepladsen med sin 23 meter høje Obelisk. Det store pariserhjul, som ofte ses på Place de la Concorde eller i Tuileries haven, er en fantastisk oplevelse og giver en super flot udsigt ud over Paris.

Louvre, Champs-Elysées, Triumfbuen og La Grande Arche de la Defense, ligger på en fuldstændig lige akse på 3,5 km tværs gennem Paris. Prøv at kigge igennem den lille Triumfbue ved indgangen til Tuileries og du vil kunne se helt ud til La Defense.

billede4billede5billede6

Jardin Francs Bourgeois – Rosiers – Indgang fra rue des Rosiers og rue des Francs- Bourgeois, 75004 Paris. Denne skønne oase ligger godt skjult i Marais kvarteret og er en af de mest originale haver i Paris. Haven er inddelt i forskellige “rum” med beplantning, græsplæner til picnic og bænke. Her er hyggeligt og roligt. Her er også en lille legeplads for små børn.

Parc de Bagatelle, Route de Sèvres À Neuilly, er en fantastisk skøn og meget smuk park som er beliggende i Boulogne skoven i det 16. Arrondissement. Her betaler man for indgangen, men til gengæld er parken virkelig et besøg værd. Det lille hvide slot Château de Bagatelle ligger ved indgangen og haven er utrolig smuk og romantisk, med vandfald, søer, klippesten, træer, blomster og påfugle. Der er også en meget smuk rosenhave. Restauranten Bagatelle har en skøn beliggenhed og man spiser udemærket til lidt dyre priser. Tag bus nr. 43 til Neuilly Bagatelle eller metro Pont de Neuilly.

billede7